Novinky z knihovny

Renata Chloubová  07.03.2001 19:46

Nejen pro studenty byla zakoupena Homérova díla Ílias a Odysseia tentokrát v úplném znění a fundovaném překladu. Aktuální a tolik diskutovaný nový Zákoník práce a související právní předpisy je kniha nejen pro právníky. Příznivci motorismu mohou obdivovat různé druhy automobilů ve svazcích Encyklopedie veteránů a Encyklopedie sportovních vozů. Pro chovatele čtyřnohých přátel jsou určeny velké obrazové publikace Velká kniha o psech (Taylor,David) a Výchova a výcvik psa (Fogle, Bruce). Autorka Jane Courtierová sepsala velkou knihu pro zahradničení v malých prostorách s názvem Zahradníkem bez zahrady. O mimořádných setkání s anděly vypráví kniha G. Dibitonto Andělé v hvězdných lodích.
Závěrečné boje v Tichomořské oblasti za druhé světové války dokumentuje druhý díl knihy Miloše Hubáčka Válka končí v Pacifiku. Známý písničkář Václav Koubek sepsal drobné příběhy s názvem Vesnické povíky, které jsou plny jeho svérázného humoru. Miroslava Moučková sepsala tři historické příběhy do jedné knihy nazvané Trůn pro lásku. Humorný román autora Jana Klímy má název Nespouštěj se s nikým, kdo je potrhlejší než ty. Napínavý thriller z elektronického věku s názvem Osudný odposlech napsal Evan Hunter.

Mládeži jsou určeny dva díly obrazové publikace s názvem Zábavné pokusy všeho druhu, které přinášejí návody na různé zajímavé fyzikální pokusy. Další publikace je plná barevných fotografií mláďat nejrůznějších živočichů a má prostý název Mláďata. O historii i současnosti počítačové techniky a různých jejích praktikách humorným způsobem vypráví knížka Popletené počítače ze známé edice Fokus. Třetí díl Písniček z pohádek a dětských filmů ocení všichni mladí hudebníci. Na přicházející jaro se mohou v knize Malý zahradník připravit ti, kdo mají rádi květiny. Z oblíbené řady sešitů Topp pro výrobky z papíru jsou nové Figurky z proužků barevného papíru, Papírové skládanky pro děti a Vánoční čas nastává.
Pro začínající čtenáře je obrázková knížka Kocour Vavřinec a jeho přátelé a Hanýžka a Martínek.
Pro dívky je kniha Stanislava Rudolfa Holkám se nedá věřit?

Do 9. března je možno odevzdat anketní lísket do ankety SUK ´2000 o nejhezčí knihu roku 2000. Prosím všechny děti, které mají zájem se zúčastnit slavnostního vyhlášení cen v Památníku národního písemnictví v Praze na Strahově, aby se přihlásily v knihovně u knihovnice. Tam dostanou i podrobné informace o zájezdu do Prahy, který bude ve čtvrtek 5. dubna 2001.

I během měsíce března probíhá soutěž o sovičku. Otázky je možno vyzvednout v průběhu celého měsíce v knihovně.

Březen je též propagován jako měsíc internetu. Protože se loňská akce v knihovně s internetem osvědčila, chceme i letos nabídnout všem zájemcům o seznámení s internetem možnost bezplatného přístupu na internet. Akce se uskuteční v sobotu 17. března od 16.30 do 18.00 hodin. V tento sobotní podvečer bude tedy v knihovně přístup na internet zdarma, zprovozněny budou dva, případně tři počítače.

U příležitosti narození velkého dánského spisovatela Hanse Christiana Andersena 2. dubna se slaví po světě Mezinárodní den dětské knihy. I v naší knihovně chceme oslavit tento den. Oslavíme ho předvedením jeho slavné pohádky Císařovy nové šaty. Pohádku nám zahrají studentky Střední pedagogické školy v Liberci v pondělí 2.dubna 2001 v knihovně v 17 hodin.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace