Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  04.09.2005 22:24

Upozorňujeme čtenáře na provoz on–line katalogu naší knihovny na internetu. Odkaz najdete na adrese www.rychnovjbc.cz. Tento katalog můžete používat na vyhledávání knih v naší knihovně, ale můžete v něm i nahlížet do svého "osobního konta", kde vidíte, které knihy a kdy jste si zapůjčili, můžete si v něm půjčené knihy sami zamlouvat a sami prodlužovat. Prodloužit knihu lze maximálně dvakrát a to pouze v případě, že ji nemá zamluvenou jiný čtenář. PIN pro náhled do osobního konta získáte v knihovně.

Mladé čtenáře upozorňujeme, že od 2. září začíná v knihovně nová soutěž Okolo světa. Pravidla zůstávají podobná jako u staré soutěže. Vždy od 1. v měsíci se v knihovně rozdávají otázky či úkoly na daný měsíc. Do 30. (nebo 31.) musejí být úkoly odevzdány zpět do knihovny. Ze správných odpovědí bude vylosován v každé kategorii jeden výherce, který obdrží odměnu. Odměnou budou předměty, které užívají příslušníci nám více či méně vzdálených národů. Tyto odměny jsou vystaveny v knihovně. Soutěže se mohou zúčastnit čtenáři i nečtenáři knihovny. Soutěžit se bude ve třech kategoriích:

  1. 1.–3. třída
  2. 4.–6. třída
  3. 7.–9. třída

Soutěž bude probíhat od září do prosince. Všichni soutěžící sbírají v každém měsíci body. Kdo bude mít na konci prosince nejvíce bodů, získá též odměnu.

Týden knihoven 3. – 9. 10. 2005

3., 4., 5. a 7. 10. – Dny otevřených dveří – v těchto dnech během výpůjční doby zveme nečtenáře k návštěvě knihovny a prohlídce knih, časopisů a hudebních CD, které knihovna nabízí k půjčení. Pro nejmenší děti jsou to leporela a říkanky, pohádky (i mluvené na CD), dále první čtení, komiksy, naučné knihy pro mládež, dívčí romány, dobrodružné příběhy, detektivní příběhy, povinná školní četba, klasická beletrie, cestopisy, časopisy a spousta dalších knih pro děti i dospělé.

V tomto týdnu nabízí knihovna svým čtenářům amnestie od poplatků za upomínky

V pondělí 3. října proběhne v 17 hodin losování vítězů zářijové soutěže Okolo světa a zároveň začne říjnové kolo této soutěže.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace