Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  10.05.2001 22:14
Představujeme nejdříve romány zahraničních autorů. Kniha Nicole Monesové Čína můj osud vypráví o ženě, která se chce "ztratit" v cizí zemi, místo toho však zde nachází nový domov.
O střetu dvou kultur - východní a západní - vypráví román Richarda Setlowa Japonská milenka. Z Irska je originální román Raymonda Quenaua Na ženský je člověk krátkej. Představuje zvláštní směsici humoru a poetismu. Čtyři milostné povídky v souboru nazvaném Milostný kvartet od I.S. Turgeněva zobrazují téma prvních lásek. Převážně pro ženy jsou určeny romány ze současnosti Po prvé od Joy Fieldingové, Vášnivá sezóna od D. Steelové, Nezvratné rozhodnutí od Zuzany Franckové a venkovský román Vlasty Javořické Splněný sen. Z detektivního žánru jsou dva romány - Střepy, autora D. Francise a Tři slepé myšky od Eda McBaina. Román Edenie od J.A. Zajdela zastupuje žánr sci-fi. Literatura faktu je zastoupena knihami z několika oblastí. O kanadské přírodní rezervaci vypráví kniha Boba Moravce Nahanni. Na televizní seriál navazuje kniha Potomci slavných žijí mezi námi autorů Václava Filipa a Libuše Štědré. O jasnovidci Josefu Prouzovi vypráví Jaroslav Hofman ve své knize Zpráva o léčiteli z Batňovic in memoriam. Politický a kulturní život v naší zemi po revoluci hodnotí Jan Drábek, žijící od mládí v zahraničí, ve své knize vzpomínek Po uši v postkomunismu. Poezie je zastoupena výborem z básnických sbírek Jana Skácela. Kniha nese název podle jedné sbírky Květy z nahořklého dřeva a je doplněna reprodukcemi kreseb.

Malým čtenářům je určeny knihy Obrázky koní a poníků (E. Beaumont), Rákosníček a rybník (J.Kincl), pohádky O dobré a zlé moci (K. Šiktanc), Pošta v ZOO (O. Sekora), O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi ( V. Čtvrtek), Jak jsem zlobil ani jsem nechtěl (D.Martinovská), Z deníku kocoura Modroočka ( J. Kolář). Velkým čtenářům nabízíme knihy Sandokan (E. Salgari), Swansonova výprava (F. Běhounek), Šifra z katakomb (R. Čechura), Tajemství ztraceného náhrdelníku (E. Blytonová), 35. květen (E. Kästner), Veselé trampoty Jasona a Eda ( J. Cutlerová), Markus a Diana (K. Hagerup). Z naučných knih vybíráme Přírodou krok za krokem - Zvířata , Rostliny, Počítač - grafická úprava a ilustrace ( S. Meredithová), humorná kniha Konečně sám doma - návod k přežití a další užitečné rady (C. Frischerová), kniha her pro blížící se prázdniny Hry na chatu i do přírody pro malé i velké (J. Drakeová), z řady Děsivých dějin je kniha Mazaní Slované (M. Fabianowská). Dívkám je určena kniha Holky jsou ze Saturnu, kluci z Jupitera (K. Lambová) a romány Kluk k narozeninám ( K. Štorkán), Ostružinové polibky (S. Creechová), Kam až se může (J. Štroblová).

V květnu dále probíhá soutěž o sovičku. Otázky si můžete vyzvednout v knihovně. Losování o sovičku května proběhne ve středu 30. května 2001 v 17 hodin. Sovičku měsíce dubna získává Jitka Müllerová.

V pondělí 21. května 2001 bude další divadelní představení pro nejmenší. V případě hezkého počasí se bude hrát na zahradě před knihovnou, při dešti bude pohádka v knihovně. Pohádku opět předvedou studentky Střední pedagogické školy v Liberci.

!Pozor! Z důvodu malování a rekonstrukce rozvodů elektřiny bude knihovna od 25. června do 12. srpna uzavřena. Poslední příležitost vypůjčit si knihy na prázdniny máte tedy v pátek 22. června.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace