Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  09.06.2001 22:34
Novinky za květen
Na pomoc všem studentům a maturantům byly zakoupeny učebnice fyziky, chemie, biologie, ekologie, ekonomiky a marketingu, společenských věd, českého jazyka a literatury, které shrnují učební látku středních škol. K přelomu tisíciletí byla vydána fotografická publikace o městě Jablonci nad Nisou a jeho okolí, které zachycuje město v různých ročních obdobích a má prostý název Jablonec nad Nisou. Povídání o výtvarném umění s Vladimírem Komárkem najdeme v knize Řeči s Pavlínou. O své tvorbě v katalogu reprodukcí vypráví Jaroslav Šerých. Životopis Ferdinanda Peroutky, novináře, politika a spisovatele předkládá Pavel Kosatík. O sňatcích mezi Habsburky a Wittelsbachy vypráví kniha F. Weissensteinera Nebe lásky, peklo manželství. Rozsáhlý výbor z české poezie v letech 1850-1940, sestavený zvláště z neznámých nebo opomíjených básníků, připravil Ivan Wernisch a nazval jej Zapadlo slunce za dnem, který nebyl. Příběh o krátkém životě malé holčičky, kterou autor nalezl v ulicích Londýna ve třicátých letech, se jmenuje Pane Bůh, tady Anna. Další kniha úsměvných příběhů nejen o fyzice od Richarda Feynmana má název To nemyslíte vážně, pane Feynmane! Jízlivý příběh z Orientu přináší román Milost Alláhova od Hilaire Belloca. Historický román Oldřicha Daňka Vražda v Olomouci vypráví o krátké vládě krále Václava III. Pro ženy jsou určeny romány oblíbených autorek - Simony Monyové (Jednou nohou v blázinci), Aleny Vrbové (Lásky nebeské), Věry Řeháčkové (Vzali mi i dítě) a Heleny Longinové (Navštívila jste již Bahamy, milostivá). Ze žánru sci-fi je kosmická trilogie Johna Whitea Strážce meče, Gaal přemožitel, Věž Geburah.

Neobvykle vtipný příběh anglické autorky Terence Blackerové s názvem Čaroslečna a pokračování Čaroslečna se vrací si přečtou s chutí nejen děti, ale i dospělí. Helena Štáchová sestavila z divadelních her Spejbla a Hurvínka anekdoty na každý den v roce a nazvala je Smějeme se každý den se Spejblem a Hurvínkem. Očekávaný třetí díl Harryho Pottera nese název Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Syn Černého hřebce je pokračováním románu o výjimečném koni s názvem Černý hřebec, autorem je Walter Farley. Kniha Kudy z nudy se snaží čtenářům nabídnout bezpočet zaměstnání ve volných chvílích třeba i při jízdě autem. Do pravěku zavádí obrázková kniha Dinosauři a další vyhynulá zvířata. Pro přípravu na přijímací zkoušky jsou určeny brožurky Testy z matematiky 2001, Testy ze všeobecných znalostí 2001 a Diktáty a cvičení z českého jazyka. Pro dívky jsou připraveny romány Lenky Lancové Sonáta pro dvě srdce, Jitky Komendové Srdce a růže a Odpusť, tati a Stanislava Rudolfa Reklama na lásku.

Knihovna bude od 23. června do 12. srpna 2001 z důvodů rekonstrukce elektrických rozvodů a malování uzavřena. Prosíme čtenáře, aby se včas a dostatečně zásobili literaturou na prázdniny. Vypůjčené knihy je možno mít bez upomínek do září.


V červnu proběhne poslední losování o sovičku. Protože nám zbyly na konci školního roku ještě tři sovičky, budeme tentokrát losovat tři výherce! Otázky jsou rozděleny do tří věkových kategorií. Losování proběhne poslední půjčovní den - tedy 22. června 2001 v 17 hodin v knihovně.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí             10:00 – 12:00,  13:00 - 17:30

Úterý                10:00 – 12:00,  13:00 - 17:30

Středa              10:00 – 12:00,  13:00 - 17:30

Čtvrtek                zavřeno

Pátek               10:00 – 12:00,  13:00 - 17:30

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace