Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  05.04.2007 18:14

Knihovna bude o Velikonocích od 5.4. do 9.4. 2007 uzavřena.

Výběr z nových knih

Vicente Baros: Globální změna klimatu - Autor, doktor a profesor klimatologie, se zabývá v knize otázkami co se děje s klimatem a zda jsou změny způsobené lidskou činností nebo přirozeným vývojem. Popisuje dějiny klimatických změn, vliv na lidskou společnost, zabývá se kjótským protokolem a nabízí řešení problémů změny klimatu.

Marek Řeháček: Chata na temeni Děda Ještěda - Povídání o historii hory Ještědu od nejstarších zmínek až po dnešek s bohatým doprovodem dobového obrazového materiálu i výpisky z kronik a archiválií.

Luboš Koláček: Šašci a blázni králů - Kniha shrnuje dostupné historické i literární prameny o bláznech českých i evropských i z jiných částí světa, např. zasahuje do absurdní "šaškovské" moudrosti taoismu a zenu, připomíná šašky havajských králů, slavnou Loď bláznů či šašky magické. Studie je doplněna množstvím dobového obrazového materiálu.

Zora Beráková: Konec hodokvasu - Historická freska, která zachycuje posledních 40 let před bělohorskou bitvou. Přináší neotřelý vhled do života vládnoucích vrstev a osobností blízkých dvoru císaře Rudolfa II, hlavně dvou hlavních hrdinek Evy Eusebie Lobkovicové a její sestry Anny Marie. Román získal v r. 2005 cenu Františka Langera.

Vladimír Nabokov: Lolita - Světoznámý bestseller padesátých let je výpovědí o osudové vášni zralého muže k nedospělé dívce, koncipovanou jako zápisky z vězení, kde hrdina tráví své poslední dny za vraždu svého soka.

Květa Legátová: Nic není tak prosté - Kniha obsahuje čtyři příběhy, stojící na samé hranici detektivního žánru.

Katharina Franck: Černý oheň - Mladá Josephine opouští luxusní život v Los Angeles a vydává se do Rwandy zachránit svoji sestru, která zmizela v pralese

Peter Pezzelli: Domů do Itálie - Román oživuje zemitou senzualitu italských Abruzz - vůně právě upečeného chleba se line vesnickou piazzou, majitelé krámků po ránu zametají chodníky, parta cyklistů šlape po horských cestách - a odvíjí se milostný příběh, který zrál od května do prosince, až nabyl ostré a lahodné chuti oliv ve Villa San Guiseppe.

Knihy pro děti a mládež

Sven Norquist: Jak byl Fiškus malý a ztratil se – úsměvný příběh o malém kocourkovi a starém dědovi

Jiří Havel: Ježek v kalhotách – kniha oblíbeného „malovaného“ čtení pro první čtenáře

Věra Řeháčková: My tři ve sněhu a vánici – Třináctiletá Karolina tráví zimní prázdniny s tátou a dvěma mladšími brášky v opuštěné horské chatě v Alpách. Sourozenci uvíznou naprosto sami v několikadenní vánici a lavině.

Roald Dahl: Jirkova zázračná medicína – příběh o malém Jirkovi a jeho trampotách s babičkou

Katherine Paterson: Most do země Terabithia - Zemi Terabithia objevili pro sebe desetiletý Jess a jeho spolužačka Leslie. Kromě nich do lesů za potokem, obývaných duchy a jinými tajemnými bytostmi, nikdo nechodil. Leslie tam vyprávěla Jessovi spoustu příběhů a oba svému království spravedlivě a moudře vládli. Až do jednoho osudného dne.

Renata Fučíková: Tomáš Garrique Masaryk - Životní příběh prvního československého prezidenta od dětských let po stáří. Text je propojen se 200 obrázky, které znázorňují Masarykův život i dobu, ve které žil.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace