Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  10.01.2008 20:22

Výběr z nových knih:

 
Industriál Libereckého kraje, technické stavby a průmyslová architektura - studie Výzkumného centra průmyslového dědictví ČVUT v Praze mapuje technické a průmyslové památky, stavby a areály Libereckého kraje obsahuje 303 hesla, 12 map a 430 fotografií.
Krkonoše - obsáhlá výpravná publikace o historii a přírodě Krkonoš z cyklu Krajina a lidé. Na knize se podílelo 150 autorů, obsahuje 1750 fotografií a dobových ilustrací.
Toulky minulostí světa – 9. díl - orientální civilizace v novověku: arabské oblasti islámské říše, střední Asie, Indie, jihovýchodní Asie, Čína, Korea, Japonsko, Afrika
Karoline Stürmerová: Arktida a Antarktida - kniha shrnuje poznatky a zajímavosti o životě v ledových světech.
Tim Wallace-Murphy: Svobodní zednáři - publikace provází čtenáře chronologicky minulostí řádu, podrobně seznamuje s důležitými historickými událostmi, které měly dopad na vývoj zednářského hnutí.
Hellmut Brunner: Moudré knihy starých Egypťanů - citace ze staroegyptských textů na téma životní moudrosti.
Anna Bauerová: Císař gladiátorů - historický román navazuje volně na příběh Královna havranů.
John Updike: Vesnice - Poslední román známého amerického prozaika se ohlíží za životní poutí sedmdesátníka Owena Mackenzieho. Tohoto pensylvánského rodáka zavede postupně do dvou dalších novoanglických "vesnických" komunit a umožní mu absolvovat úspěšnou kariéru odborníka na počítačový software, dvě manželství i sérii dalších vztahů k ženám.
V. V. Nabokov: Dar - románový portrét uměleckého a lidského zrání mladého ruského literáta.
Sebastian Brant: Loď bláznů - O masopustu 1494 opustila basilejskou tiskárnu veršovaná satira, která se téměř na dvě století stala v Německu literárním bestsellerem a získala ohlas i za hranicemi. Loď bláznů byla důrazným, působivým vyjádřením autora k problémům doby a snahou přispět k jejich odstranění. K popularitě přispěly i vtipné dřevoryty, z nichž zhruba dvě třetiny pocházejí z dílny mladého Albrechta Dürera.
Khaled Hosseini: Lovec draků - Strhující drama ze současného Afghanistánu. Autor, kalifornský lékař, inspirován vlastními vzpomínkami, vypráví příběh osudových zvratů, jimiž jeho hrdina Amír prochází od dětství na cestě k dospělému zmoudření nejprve za mírových posledních let afghánské monarchie a poté za sovětské válečné okupace, na útěku z vlasti a při hledání nového života v emigraci.
 
Pro mládež: 

Jan Palička: Nejlepší fotbalové kluby 2008
- profily pětadvaceti nejlepších fotbalových týmů, včetně faktografických údajů, zajímavých příběhů, fotografií, nejlepších hráčů sezóny 2006/07.
Nick Arnold: Zabijácká energie - kniha o nejrůznějších formách energie a jejích projevech. K tomu spousta zajímavých příběhů ze života vědců a objevitelů. Nechybějí ani testovací kvízy.
Rachel Wright: Důvtipní detektivové - kniha humorným způsobem přibližuje postupy práce kriminalistů.
Joachim Friedrich: Čtyři a půl kamaráda a matikářovy plavky - další detektivní případ Kalleho a jeho detektivní kanceláře.
Susan Cooper: Morana - druhá kniha z cyklu Probuzení Tmy.
Alena Ježková: Příběhy českých knížat a králů - devět historických příběhů, které přibližují život a vládu českých panovníků od knížete Oldřicha po Karla IV.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace