Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  10.06.2008 21:07

Výběr z nových knih

 

Orhan Pamuk: Jmenuji se Červená - Román se odehrává koncem 16. století. Vražda malíře miniatur je odrazovým můstkem pro mnohovrstevnatý příběh, který prozrazuje silnou inspiraci románem "Jméno růže" italského spisovatele Umberta Eca. "Detektivní" pátrání po vrahovi se prolíná s milostným příběhem, ale důležitou roli hrají především překrásné osmanské a perské miniatury a příběhy, které vyprávějí.

 

Masuji Ibuse: Na vlnách - Jeden z nejznámějších moderních japonských prozaiků předkládá českému čtenáři dvojici dosud neznámých historických novel. V první novele líčí autor formou deníkových zápisků mladého šlechtice epizodu dramatického konfliktu z konce

12. století předznamenávajícího pád mocného rodu Tairů. Druhá novela popisuje polodokumentární formou osud mladého japonského rybáře, který ztroskotá na moři a je zachráněn americkými velrybáři.

 

Jiří Hanibal: Velmož tří králů - Historický román zobrazuje život českých zemí v době

13. a 14. století, v době rychle se střídajících panovníků. Hlavní osu příběhu tvoří pestrý život Jindřicha z Lipé a jeho osudové romantické vzplanutí k nedotknutelné dámě - vdově po českém králi.

 

Na prázdninové výlety po okolních hradech nabízíme brožury , které seznamují s historií

a zajímavostmi hradů Trosky, Navarov, Valdštejn, Hrubá Skála, Frýdštejn.

 

Pro velký zájem o četbu v angličtině byly zařazeny nově do fondu následující knihy pouze v angličtině (nikoliv v dvojjazyčné překladové verzi), u většiny najdete i audio CD s namluveným textem knihy:

Jennifer Bassett: Phantom of Opera, Antony Hope: Prisoner of Zenda, R. L. Stevenson: Treasure Island, Charles Dickens: Tale of two Cities, E. A. Poe: Tales of mystery and Imagination, Thomas Hardy: Tess of the d’Urbervilles, Georgie Eliot: Silas Marner,

Neil Gaiman: Smoke and Mirrors

 

Pro mládež

Karolína Ticháčková: Proč kouzelník nečaruje - Děj knihy vychází ze středověké legendy o rytířích kulatého stolu, kterou však autorka pojala volně, až apokryfně. Legenda je jí pouze odrazovým můstkem k rozvíjení příběhu na téma "jak to mohlo být".

Jindřich Balík: 100nožka Klotylda – Úsměvné moderní pohádkové příběhy o zvířátkách z lesa.

Jostein Gaarder: Žabí zámek - Pohádkové dobrodružství malého Štěpána, které chlapec prožije ve snu.

 

Prázdninový provoz v knihovně

do 4. 7. normální provoz
5. 7. - 20. 7. zavřeno
21. 7. - 1. 8. otevřeno
4. 8. - 10. 8. zavřeno
od 11. 8. normální provoz

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace