Městská knihovna

Jak máme otevřeno:
Pondělí13-18 hodin
Středa13-19 hodin
Pátek13-18 hodin

Městská knihovna v Rychnově u Jablonce nad Nisou

Informace o Městské knihovně:

  • Za rok 2000 navštívilo knihovnu 5 845 registrovaných návštěvníků a vypůjčilo si celkem 16504 dokumentů.
  • V naší knihovně je uloženo celkem 10 513 knih a 88 AV medií.
  • Knihy se kromě vybraných naučných slovníků půjčují všechny domů, výpůjční doba je jeden měsíc. U časopisů zůstává vždy poslední nejnovější číslo v čítárně, ostatní se též půjčují domů.
  • CD-ROMy se převážně půjčují jen prezenčně v knihovně, pouze tituly sloužící ke studiu (např. Literatura- maturita v kostce, Euroregion Nisa) se půjčují na 14 dní.
  • Knihovna zvenkuHudební CD se půjčují domů po uplynutí lhůty tří měsíců od data nabytí. Toto omezení vyplývá pro knihovnu ze Smlouvy o půjčování zvukových dokumentů. Lhůta tří měsíců se nevztahuje na zvukové dokumenty, od jejichž vydání uplynul prokazatelně jeden rok. Výpůjční doba CD je nyní z původního jednoho týdne prodloužena na 14 dní. Za zapůjčení jednoho CD je účtován poplatek 10.- Kč. Všechna CD je možno zdarma poslouchat přímo v knihovně.
  • Podrobnější informace najdete ve výpůjčním řádu.
  • Knihy, které nejsou v naší knihovně, lze půjčit přes meziknihovní výpůjčí službu. Pokud žádanou knihu nemá Státní vědecká knihovna v Liberci, platí čtenář příslušné poštovné za zaslání žádané knihy.
  • Knihovna nabízí možnost kopírování dokumentů za poplatek 1.50 Kč za jednu stránku.
  • Přístup na internet je v půjčovních hodinách, uživatel nemusí být registrovaným čtenářem knihovny. Za každou protelefonovanou minutu se platí 1 Kč.

    Soutěž o sovičku

    Od podzima roku 2000 probíhá v knihovně "Soutěž o sovičku". Každý měsíc jsou vyhlášeny otázky, které se týkají knih a literatury pro děti a mládež. Ze správně zodpovězených dotazů se na konci každého kalendářního měsíce vylosuje jeden výherce. Výherce si odnáší z knihovny jednu z vystavených keramických soviček. Sovičky pro naši knihovnu a hlavně pro naše čtenáře vyrobil keramický kroužek z Červeného Kostelce pod vedením paní Jarkovské.

    Interiér knihovny

    Interiér knihovny 1 Interiér knihovny 2 Interiér knihovny 3
  • Adresa:

    Městská knihovna
    Květinová 498
    468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

    Štěpánka Veberová

    knihovna@rychnovjbc.cz
    Telefon: 720 402 284

    Otevírací doba

    Pondělí 12 - 17:30
    Úterý 10 - 17:30
    Středa 13 - 18
    Čtvrtek zavřeno
    Pátek 12 - 17:30

    KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

     

    Změny provozní doby

    Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
    Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace