Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  04.02.2002 23:10
novinky za leden 2002
V návaznosti na uspořádanou výstavu fotografií Rudé břicho Kamčatky je možno si v knihovně přečíst povídání Zdeňka Hudce o této cestě v knize stejného názvu - Rudé břicho Kamčatky. O zkáze amerického křižníku, který vezl součásti atomové pumy do Tichomoří vypráví Miloš Hubáček v románu Odsouzená loď. Vietnamskou válku zobrazuje její přímý účastník William Eastlake v knize Umírali jsme v bambusu. V prostředí špičkové špionáže se odehrává román Strážce od Philipa Shelbyho. Frederic Forsyth ve své poslední knize Kvintet představuje pět povídek. O svém životě, rybaření i cestování vypráví v knize Moje zlatá rybka Rudolf Hrušínský jr. Detektivní žánr je zastoupen dvěma knihami - Leopardí dáma od autorky Dorothy Sayersové a Případ ostýchavé obžalované od E.S. Gardnera. Tragikomická novela s názvem První láska je textem Samuela Becketta. Jan a Jiří Linhartovi vybrali ze starých pramenů Báje a pověsti ze severních a západních Čech. Pětatřicet ročníků Jizerské padesátky dokumentuje Jiří Langer v knize Jizerská padesátka. Velký fotografický atlas Anatomie člověka přináší detailní záběry jednotlivých částí těla s latinským popisem.

Vyzývám všechny mladší čtenáře, aby se i letos zúčastnili celostátní ankety SUK. Co je k tomu potřeba? Zajít do knihovny, vyzvednout si anketní lístek a odpovědět na otázku - Která kniha, vydaná v roce 2001 se vám nejvíce líbila? (seznam knih, ze kterých je možno vybírat, bude zase k dispozici v knihovně). Z odpovědí bude vylosováno padesát dětí, kteří dostanou pěknou knihu. Dobrovolná anketní otázka pro letošní rok zní - Kterou první knihu jsem si přečetl(a) sám (sama)? Kdo odpoví i na tuto druhou otázku, je zařazen do dalšího losování o pěkné ceny.
Pro naši knihovnu je to velmi významný ročník této akce, protože právě naše malá rychnovská knihovna byla vybrána, aby zastupovala všechny české děti a vybrané rychnovské děti budou letos při slavnostním vyhlášení výsledků ankety v Památníku národního písemnictví v Praze předávat ceny výhercům - spisovatelům a nakladatelům. Kdo z vás má zájem stát se reprezentantem naší knihovny a předávat v Praze ceny spisovatelům, hlaste se, prosím, co nejdříve u knihovnice. Bude potřeba, abychom se na tuto akci dobře připravili (nejen kvůli televiznímu přenosu). Pokud bude zájemců mnoho, zvolíme losování.
Na anketní otázky je možno odpovídat od ledna do 15. března 2002. Slavnostní vyhlášení cen proběhne v prvních dubnových dnech, přesné datum není ještě známo. Všechny podrobnosti ohledně ankety či cesty do Prahy je možné získat přímo v knihovně nebo na telefonním čísle knihovny 388151 v půjčovní dny.

V pátek 8. března v 17 hodin proběhne i výběr zástupců naší knihovny, kteří budou předávat ceny vítězům ankety SUK 2001. Do Prahy s knihovnicí může jet pouze 5 dětí (kvůli kapacitě sálu - sejdou se zde zástupci z celé republiky), losováním vybereme, kteří to budou.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace