SUK 2013 - čteme všichni

Renata Chloubová  08.01.2014 19:01
Anketa o nejčtenější a nejoblíbenejší knížku pro děti vydanou v roce 2013

   SUK 2013 – Čteme všichni

Pedagogická knihovna J.A .Komenského vyhlašuje 21. ročník

ankety o nejčtenější a nejoblíbenější knížku pro děti vydanou v roce 2013

Anketní lístky jsou připravené v knihovně. Najdete zde rovněž seznamy dětských knih z roku 2013, které vlastníme v knihovně. Další pomůckou při výběru knih je "katalog obálek" zakoupených knih, který je rovněž k dispozici v knihovně. Seznam můžete též získat připojením na náš on-line katalog a v rozšířené verzi hladání zadat 2 kritéria - rok vydání 2013 a lokace svazku začímá M.

Vyplněné anketní lístky můžete odevzdat v naší rychnovské knihovně nebo posílat na níže uvedenou adresu do 21.března 2014. Vyhodnocení proběhne již tradičně v Památníku národního písemnictví 9. dubna 2014.

 


SUK – Čteme všichni“ je celostátní anketa o nejčtenější a nejoblíbenější knihu pro děti a mládež, která byla vydána v uplynulém roce.

V rámci akce jsou udělovány následující ceny:

§  Cena dětí

§  Cena knihovníků

§  Cena učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství

§  Cena Noci s Andersenem

První dvě ceny jsou anketní, cena učitelů je udělována na základě rozhodnutí poroty složené z učitelů českého jazyka. O ceně Noci s Andersenem rozhodují svými hlasy děti, které nocují v knihovnách po celé republice.

Děti a knihovníci mohou hlasovat pro jakoukoliv knihu, vydanou v příslušném kalendářním roce, porota učitelů posuzuje pouze novinky českých autorů.

Ceny získávají spisovatelé, ilustrátoři a nakladatelé.Slavnostní vyhodnocení probíhá v Památníku národního písemnictví na Strahově za přítomnosti oceněných spisovatelů, ilustrátorů a nakladatelů. Součástí je i autogramiáda tvůrců.

Pedagogická knihovna J.A. Komenského

SUK

Mikulandská 5

116 74 Praha 1

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace