Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  04.03.2002 21:28
Novinky za únor 2002
Výběr z nových knih za poslední měsíc. Blížícím se velikonočním svátkům je věnována kniha Pavla Toufara Velikonoce, která popisuje jednotlivé folklórní zvyklosti a tradice v našich zemích od masopustu po Velikonoce, techniky malování kraslic i recepty na velikonoční jídla. Vzdálená místa naší zeměkoule přibližují cestopisné knihy Cesty za opiem - kniha Miroslava Nožiny o cestě na asijský kontinent, Dvě knihy o Tunisku - kniha Stanislavy Brůhové na africký kontinent, Byl jsem rok v Antarktidě - kniha Martina Mykisky o jižní polární oblasti a konečně kniha Z Čech až do Indie - cestopis Václava Petra. O poválečném pronásledování skrývajících se hitlerovských pohlavárů vypráví kniha Petera Masona Vrah z moci úřední. Nové vydání knihy Pán prstenů anglického profesora J.R.R. Tolkiena je doprovázeno ilustracemi inspirovanými filmovým zpracováním díla. V tomto vydání je prozatím první díl trilogie Společenstvo prstenu. Román C. Proctorové Pod australským sluncem vypráví o drsném životě na australském venkově. Zdravíčko, pane doktore! je název humorných vyprávění ze světa pacientů autora W. Breinholsta. Román z čínského prostředí autorky J.M. Putneyové Čínská nevěsta přibližuje těžký život nemanželské dívky narozené v Číně. Detektivní román Roberta Craise L.A. rekviem se odehrává v Losangelském protředí. Výbor básní Františka Novotného (bývalého člena hudební skupiny Spirituál kvintet) má název Ozvěna tenká jako vlas.
Dva romány Betty MacDonaldové Nanynka a Málinka a Paní Láryfáry jsou určeny dětským čtenářům. Ilustrovaná veršovaná pohádka Pavla Vrány se jmenuje Čertův švagr. V knize Kameny jako umění najdeme návod na to, jak proměnit obyčejný kámen v pěknou dekoraci. Dejte vejce malovaný je název dalšího sešitu ze série Topp a přináší návody na výrobu velikonoční dekorace.

Upozorňujeme všechny čtenáře, že knihovna bude uzavřena v těchto dnech:
v pátek 15. března 2002 (o jarních prázdninách)
a ve středu 3. dubna 2002 (středa po velikonocích)


V pátek 8. března 2002 v 17 hodin budou v knihovně vylosováni zástupci z rychnovských dětí, kteří pojedou předávat ceny výhercům ankety SUK 2001 do Prahy. Slavnostní vyhlášení výsledků ankety SUK 2001 a předávání cen výhercům proběhne ve středu 3. dubna 2002 v Památníku národního písemnictví v Praze na Strahově. Podrobnosti o cestě do Prahy dostanou vylosované děti v knihovně u knihovnice.




Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace