Knížka pro prvňáčka 2015

Renata Chloubová  12.05.2015 15:57
Nejen pro rodiče letošních prvňáčků

Odměnou za úspěšné zvládnutí základů čtení bude letošním prvňáčkům předána v knihovně "Knížka pro prvňáčka". Jedná se o neprodejnou (alespoň 3 roky) publikaci, kterou autoři vytvořili pro projekt Knížka pro prvňáčka. Autory letošní publikace s názvem Odemyky zamyky jsou Jiří Žáček (verše) a Vhrtsi (ilustrace). Pana Jiřího žáčka jistě není třeba představovat. Autor Vhrsti (vlastním jénem Vojtěch Jurík) je komiksový kreslíř, scénárista, ilustrátor, spisovatel. V naší knihovně najdete jeho titutly - Už se nebojím tmy, Prázdniny v nebi, Chci být dospělý, O Vendulce a drakovi, Bílá paní na hlídání (ilustrace). Starší žáci již měli možnost se s ním setkat v loňském roce, kde předváděl ilustrovanou pohádku.

V letošním roce je to již po sedmé, co si rychnovští prvňáčci budou odnášet na konce školního roku svoji "Knížku pro prvňáčka".

Garantem projektu je SKIP (Svaz knihovníků a informačních pracovníků) ČR a podílejí se na něm  i další sponzoři - nakladatelství Triton, nakladatelství JaS, projekt Čtení pomáhá.

Fotogalerie

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace