Novinky v knihovně

Renata Chloubová  05.04.2002 00:19
V měsíci březnu knihovna získala 47 nových knih. Z nich vybíráme jen některé. Velká kniha alternativní medicíny, kterou sestavila Jitka Lenková, nabízí praktické návody léčení pro domácí použití. V knize Žijte nyní, stárněte později učí lékař I. Rosenfeld jak pozdržet známky stárnutí. Kniha britské vizážistky C. Spenserové Styl pro ženy přináší odborné rady pro změnu image. Přehledný průvodce přírodou s 500 barevnými fotografiemi v kapesním formátu má název Kapesní průvodce přírodou.
Na knihu Poselství od protinožců od M. Morganové volně navazuje Poselství z věčnosti, příběh australských domorodých dvojčat Geoffa a Beatrice. Sbírka humorných zamyšlení a vtipných komentářů s názvem Dělat věci s rozmyslem je ztráta času od J.K. Jerome je i dnes stále aktuální. Šest známých povídek E.A.Poe najdeme v knize Fantastické povídky vytištěné souběžně česky a anglicky. Skutečný osud afghánské ženy Šírín Gol popisuje ve své knize V Afghánistánu Bůh už jen pláče novinářka S. Šakíb. E. McBain ve svém novém románu Udělal jsem to já řeší případ vraždy snoubenky policejního kolegy. Román s ženskou postavou policistky S. Randallovou napsal R.B. Parker a nazval ji Nevěrné milenky.

Tvořivé mládeži jsou určeny knihy Velká kuchařka bavičů a kouzelníků, Velká knížka pro šikovné ruce. Nová řada detektivních příběhů pro mládež má název Agáta a doktor Lupa. Doktor Lupa je autorem vynálezu - retrografické lupy, která dokáže vidět i přes dveře a zdi. Tato lupa je i součástí každé knížky, takže čtenář má možnosti řešit detektivní případy podobně jako detektiv. Z této řady máme prozatím dvě knihy Ukradený obraz a Ohrožená plavba. Tajemný a fantastický příběh o dívce, které nezná své jméno a své tajemství Dcera čarodějek je od polské autorky D. Terakowské. Lenka Lancová vydává svůj nový román Hořká chuť lásky.

2. duben je slaven jako Mezinárodní den dětské knihy. Datem se oslavuje narození slavného dánského spisovatele a pohádkáře Hanse Christiana Andersena. K tomuto dni byla uspořádana slavnost, na které byly vyhlášeny výsledky 9. ročníku ankety SUK 2001. Zástupci (správněji řečeno zástupkyně) naší knihovny měly letos tu čest předávat ceny spisovatelům a nakladatelům vítězných knih.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace