Výpujčky eknih

Renata Chloubová  19.03.2020 11:26

Využijte v této náročné době výpujčky eknih z našeho katalogu. Čekají tam na vás novinky, které vám ještě nemůžeme půjčit v knižní formě.

Pokud chcete registrovat dalšího člena rodiny, který chce také využívat výpujček eknih, pište nebo volejte na číslo 720 402 284, registraci zařídíme online.

Návod na zprovoznění výpujček eknih přes náš katalog.

Knihovny a eVýpůjčky

 

Věděli jste, že knihovny ve spolupráci s portálem www.palmknihy.cz nabízejí svým čtenářům k vypůjčení přes 7 000 e-knih? Navíc odkudkoliv a zdarma (v rámci ročního čtenářského poplatku)?

 

Z pohodlí domova si můžete jednoduše vypůjčit e-knihu přes on-line katalog knihovny, která se Vám obratem zobrazí v knihovničce aplikace eReading s viditelně označeným termínem vrácení.

 

Výpůjční lhůta je 31 dnů a lze číst až pět titulů bez nutnosti připojení k internetu. 32. den se e-kniha sama vymaže z aplikace.

 

Postup pro čtenáře

 

Jak se zapojit do eVýpůjček:

 

1.       Zaregistrujte se v knihovně.

2.       Zaregistrujte se na stránkách www.palmknihy.cz (se stejnou emailovou adresou, která je uvedena v čtenářském kontě katalogu knihovny). Případně oznamte jinou emailovou adresu knihovně.

3.       Stáhněte si aplikaci eReading do čtecího zařízení, která je k dispozici ke stažení zdarma na Google Play pro Android (verze 4.1 a vyšší) nebo přes App store pro iOS (verze 8.4 a vyšší).

  

Jak si vypůjčit e-knihu:

 

1.       Přihlaste se do on-line katalogu Vaší knihovny.

2.       U vybraného titulu zvolte tlačítko „Půjčit e-knihu“. Po stisknutí tlačítka se Vám zobrazí oznámení o úspěšném provedení e-výpůjčky. Na emailovou adresu Vám dorazí oznámení o uskutečněné eVýpůjčce.

 

Jak otevřít e-knihu:

 

1.       Otevřete aplikaci eReading. Sekce s „Místními“ (stáhnutými) e-knihami bude zpočátku prázdná.

2.       V horním menu zvolte sekci “ONLINE” a vyplňte Vaše přihlašovací údaje, které jste uvedli při registraci do portálu www.ereading.cz.  

3.      Kliknutím na obálku stáhnete e-knihu ze sekce "Online" do "Místní". Pouze při tomto musíte být připojeni k internetu.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace