Novinky z knihovny

Renata Chloubová  01.05.2002 20:28
Nové knihy za duben a <STRONG>POZOR</STRONG> v květnu probíhá <STRONG>Knihovnický kvíz</STRONG>.
Lucie Vágnerová a Andrea Kuková předávají cenu spisovateli Pavlu Šrutovi a ilustrátorce Galině Miklínové za knihu Pavouček PájaFotografií si připomínáme reprezentaci naší knihovny na celostátní akci SUK 2001. Šest vylosovaných čtenářek naší knihovny předávalo ceny vítězným spisovatelům a nakladatelům na slavnostním vyhlášení výsledků ankety SUK 2001 v Památníku národního písemnictví v Praze. Sofie Doležalová, Pavlína Kočová, Andrea Kuková, Klára Lišková, Karolína Pavlínová a Lucie Vágnerová se zhostily výborně svého úkolu a byly též knihovnicky odměněny pěkným počtením i získanými autogramy od spisovatelů a ilustrátorů dětských knih v sále přítomných. Své nové knihy dětem představovali mimo jiné i Václav Chaloupek (autor televizního seriálu i knihy Méďové), manželé Palečkovi, Ivona Březinová, Martina Drijverová, Hana Doskočilová, Markéta Zinnerová a další.

Výsledky ankety a oceněné knihy knihovníků a pedagogů jsou vyvěšeny v knihovně nebo je můžete shlédnout na www stránkách knihovny. Tady jsou další fotografie.

V měsíci květnu bude probíhat pro dětské čtenáře v knihovně soutěž Knihovnický kvíz.
Tohoto kvízu se mohou zúčastnit i nečtenáři knihovny. Na otázky kvízu je nutné odpovědět přímo v knihovně. Kvíz je rozdělen do tří věkových kategorií. Vítěz každé kategorie obdrží zdarma členství v knihovně na jeden rok a malou odměnu. Výsledky a výherci kvízu budou vyhlášeny v knihovně v pátek 31. května v 15 hodin. Na otázky je možno odpovídat vždy v pondělí, ve středu a v pátek v knihovně, nejpozději však ve středu 29. května 2002. Otázky budou o knihách, knihovně a čtení. Zveme všechnu mládež!

A nyní alespoň stručné informace o nových knihách v knihovně. Pro blížící se závěrečné zkoušky studentů a zvláště maturit jsou určeny studijní příručky Literatura na dlani (autor Alois Bauer), Literární bludiště (Lubomír Machala), Odmaturuj z literatury, Odmaturuj z matematiky, Anglická maturitní témata, Maturitní anglické reálie (Gabriela Smith-Dlouhá). Na chystané prázdninové cesty jsou v knihovně připraveny turističtí průvodci: Jizerské hory s mapovým atlasem, Liberecký kraj, Chorvatské pobřeží, Itálie - jih, Londýn - kapesní původce, Německo, Španělsko a Andora. Jarní úpravu váhy slibují knihy Jím, tedy hubnu a natrvalo (Michel Montignac), Dělená strava aneb hubneme zdravě (Jiřina Ulllmannová), Dieta na spalování tuků (Christina Zacker). O léčení pomocí stravy píší knihy Domácí přírodní léčba (Penelope Ody), Koření proti choření (Hana Synková) a Co jíst, když ... (Jarmila Mandžuková).
Román Dálnice do Perpignanu od Zory Kiněrové zpracovává pohnutý příběh mladé ženy v letech 1938-1968. Román o krásné varhanistce a mladém psychiatrovi od Marty Ehlové má název Zelená vrátka s lampionem. Skladatelka voňavého prádla je autobiografický příběh mladé Martiny Formanové. Další autobiografický román Žena mezi dvěma světy je od Tary Bahrampourové, která žila střídavě v Iránu a Americe. Příběh pohnuté životní pouti kněze Francise zobrazuje román A. J. Cronina Klíče od nebeského království. Poslední a nedokončený román Erich Remarqua má název Zaslíbená země. Detektivní příběh z horkem rozpáleného 87. revíru přináší Ed McBain a má název Horko.
Pro mládež jsou připraveny dva ilustrované klasické příběhy 200 000 mil pod mořem - převyprávěla Clementina Coppiniová a Kouzelník Merlin a král Artuš. V Atlasu světa cestují Bolek a Lolek po známých i neznámých místech. 24 her pro celou rodinu ocení milovníci deskových her. Fantastická zvířata a kde je najít je kniha se záznamy Harryho Pottera o magizoologii z Bradavické školy. Dívkám jsou učeny romány Komu svěřit srdce (Eva Hercová) a Medová holka (Jitka Komendová).

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí             10:00 – 12:00,  13:00 - 17:30

Úterý                10:00 – 12:00,  13:00 - 17:30

Středa              10:00 – 12:00,  13:00 - 17:30

Čtvrtek                zavřeno

Pátek               10:00 – 12:00,  13:00 - 17:30

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace