Novinky v knihovně

Renata Chloubová  05.06.2002 22:15
Během měsíce května probíhala v knihovně soutěž tentokrát ryze o knihovnických znalostech nazvaná Knihovnický kvíz. 31. května v 15 hodin odpoledne proběhlo vyhlášení výsledků kvízu a odměnění výherců v jednotlivých kategoriích.

V kategorii 6-8 let se umístili
1. Natalie Haisová
2. Irena Fleišmanová
3. Šárka Špirhanzlová
4. Dana Kalašová

V kategorii 9-12 let obsadili první místa
1. Lukáš Zappe
2. Karolína Pavlínová
3. Veronika Weisová
4. Lucie Balogová
5. Jitka Dynterová

V kategorii 13-15 let
1. Vendula Zetková
2. Sofie Doležalová
3. Martina Hrašová
4. Petra Volková
5. Lenka Weisová

Blíží se tolik očekávaná doba prázdnin a dovolených. Knihovna bude střídavě otevřena a zavřena takto:
během měsíce června je normální provoz
1. 7. a 3. 7. 2002 otevřeno
5. 7. - 14. 7. 2002 zavřeno
15. 7. - 26. 7. 2002 otevřeno ( PO, St, Pá)
27. 7. - 18. 8. 2002 zavřeno
19. 8. - 31. 8. 2002 otevřeno (Po, St, Pá)

Informace o nových titulech v knihovně (úplný seznam nových knih najdete v knihovně v počítačovém katalogu pod heslem novinky). Historických románů přibylo hned několik - román o životě Panny Orleánské od Marka Twaina Panna ve zbroji, rozsáhlý román Peking, ve kterém Anthony Grey zobrazil padesát let vývoje Číny, milostný příběh Susany Wilsonové odkrývá tajemství, které se odehrálo během druhé světové války a má název Jestřábí zátoka, ve starověkém Egyptě se odehrává román Dítě jitra od autorky Pauline Gedgeové, Král Škorpion od M.A. Collinse je román vystavěný na legendách Orientu, rozsáhlý román Mika Waltariho Krvavá lázeň zobrazuje prostřednictvím dvou mladých poutníků Evropu 16. století, z Japonska 17. století, z doby samurajů je román Laury Joh Rowlandové Bundori. Humor je hlavním tématem knihy Medové léta od Ivana Krauseho, vzpomíná v něm na léta dospívání. Rovněž nový román Michala Viewegha Báječná léta s Klausem nezapře autorův styl. Muži žijí dvakrát je název nového románu Pavla Jansy.
Bohatě ilustrovaný čtvrtý díl dějin světa má název Na rozcestí tradic a zachycuje vzepětí Byzance. Kniha anglického zahradního architekta Johna Brookese má název Největší kniha o zahradě a přináší návrhy na nejrůznější typy zahrad.
Pro mládež jsou určeny nové komiksové příběhy Asterixe, humorný příběh Mach a Šebestová v historii (od Miloše Macourka). Proč zrovna já! je název knihy plnézajímavostí pro dospívající dívky. Ivona Březinová vydává román pro dívky Jmenuji se Ester.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace