Prázdniny v knihovně

Renata Chloubová  01.07.2002 21:32
Kdy bude knihovna otevřená a co je tam nového?
Prázdninový provoz v knihovně
1.7. a 3.7.2002otevřeno
5.7. - 14.7.2002zavřeno
15.7. - 26.7.2002otevřeno (Po, St, Pá)
27.7. - 18.8.2002zavřeno
19.8. - 31.8.2002otevřeno (Po, St, Pá)


Výběr z nových knih za poslední měsíc

O svých zážitcích při cestování na kole vypráví Jan Vlasák v knize Ze života cyklotrempa a V. Svoboda v knize Toulám se dál. Několik obrazových příruček o Velké Británii v angličtině (Wales, Scotland, Britain Forless, London, Britain map) poslouží jak turistickým návštěvníkům Anglie, tak studentům angličtiny. Pro cestování do španělské oblasti poslouží kniha Španělština - praktický jazykový průvodce. Příručka Terasy a venkovní posezení přináší praktické návody, jak zvelebit zahradní kouty.
Nové romány našich českých autorů Tajnosti Renaty L. od Pavla Jansy, Neděle jako stvořená pro vraždu od Zdeny Frýbové a K domovu se nedívej, anděli od Ivy Hercíkové se zabývají současnými tématy. Příběhy o soudci Ookovi, které sepsala Věnceslava Hrdličková vyprávějí humorné soudničky ze starého Japonska. Hamilkar - Lev z písčin je první díl historické trilogie o Kartágu od Patricka Girarda. Leo Kessler se ve svém románu Charkov - pochod smrti vrací do druhé světové války na východní frontu. Román Baltasar a Blimunda od José Samaraga vypráví o životě v Portugalsku na počátku 18. století. O idylickém životě na venkově jako útěku před velkoměstem vypráví další portugalský autor Eca de Queiroz v románě Kráčej a čti. Do knihovny též přibylo několik románů autorek Vlasty Pittnerové a Vlasty Javořické (Lidé a lesy, Nezaviněno, Panstvo ze zámku, Josef Zeman, O smutku a štěstí, Ze Žďárských hor, Na nůž).
Pro mládež byla zakoupena Velká kniha deskových her, která bude sloužit ke hraní v knihovně. Knihu plnou hádanek Hádej, co to je sestavila Milada Motlová. Fantastický příběh Říše Agord napsal Daniel Hevier. Kniha plná humorných a fantastických dobrodružství od Miloše Macourka má název Ostrov pro šest tisíc budíků. Pohádkový příběh Pavouček Pája napsal Pavel Šrut. Detektivní příběh od oblíbené autorky Astrid Lindgrenové má název Svěřte případ Kallovi. Další fantastická kniha anglického autora Eoina Colfera se jmenuje Artemis Fowl. Dívky přivítají pokračování tajného deníku Georgie od Louise Rennisonové s názvem To se mi snad zdá! O tom, jak se správně starat o domácí zvířata vyprávějí knihy Můj pes a já a Můj králík a já. Čtyři knihy společnosti National Geographic s nádhernými fotografiemi a výukovým textem obohatí znalosti o naší Zemi a přírodě, mají názvy Nebe, Oceán, Poušť a Země. Obrázky dinosaurů a pravěku je obrázková kniha pro menší čtenáře. Na chvíle volna o prázdninách přijdou vhod i praktické knížky Vaříme s méďou, Mozaika ze skla, windowcolor a dalších materiálů, Ozdoby z korálků a spínacích špendlíků. Knížka Písnička II přináší známé písně i s notovým záznamem.

Čtenářům knihovny přejeme o prázdninách a dovolených příjemné zotavení!

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace