Knihovna o prázdninách a po nich

Renata Chloubová  08.08.2002 22:27
Příjemné zprávy - provoz knihovny bude od září rozšířen
Prázdninový provoz v knihovně - od 1.8. do 18. 8. je v knihovně zavřeno. Od 19. do 31. srpna je knihovna otevřena v obvyklé dny - tedy v pondělí, středu a pátek.
Od 1. září 2002 bude v knihovně provoz rozšířen, knihovna bude kromě obvyklých dnů otevřena též v úterý.

Přehled výpůjční doby od 1. září 2002:
pondělí13 - 18 hodin
úterý13 - 18 hodin
středa13 - 19 hodin
pátek13 - 18 hodin


Výběr z nových knih za poslední měsíc
Dramatický román z období povstání obyvatel varšavského židovského ghetta, který je postaven na skutečných historických dokumentech nazval jeho autor Leon Uris Milá č. 18. Rovněž z druhé světové války, tentokrát z Malajsie, je román Pierra Boulleho Zkouška dospělosti. Historický román Roberta Merleho z Francie 17. století Lilie a purpur je volným 10. dílem cyklu Dědictví otců. Z Evropy 17. století je též román Kurta Austa s detektivní zápletkou Den hněvu. Dva romány Barbary Woodové se zabývají tématem lékařství, první Plamen duše vypráví o krásné léčitelce Selené z doby starověkého Říma, druhý román Hippokratova přísaha se odehrává v současnosti a představuje tři přítelkyně nejdříve jako studentky medicíny, později jako profesionální lékařky. Se současné Ameriky a vysoké politiky je román Philipa Shelbyho Do úsvitu. Hrdinkou románu Havana blues autorky Dainy Chaviano je mladá dívka, která uniká tísnivé realitě do mýtického světa. Hrdinou románové prvotiny českého autora Věroslava Mertla Dům mezi větrem a řekou je muž střední generace, který se ocitá v tíživé krizi. Kniha Sametový geroj autora Martina Harníčka je ostrou satirou na udavačství z doby socialismu. Knihu cestopisných črt z Tichomoří Pacific letters napsala autorka českého původu žijící na Novém Zélandě Jindra Tichá.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace