Novinky v knihovně

Renata Chloubová  03.09.2002 00:50
<P>Od září je rozšířena otevírací doba.</P>
Rozšířená otevírací doba v knihovně od 2. září 2002
Pondělí13-18 hodin
Úterý10-12 a 13-19 hodin
Středa13-19 hodin
Pátek13-18 hodin


Od září bude otevřeno navíc každé úterý a to i dvě hodiny dopoledne od 10 do 12. Nové a mírně navýšené jsou i čtenářské poplatky - děti a studenti platí za rok 20 Kč, dospělí 40 Kč.

Výběr nových knih za poslední měsíc
Román ze současnosti od Pavla Jansy Nejlepším se neodpouští odhaluje vztahy lidí z lékařského prostředí. Cestovatel Jaroslav Mareš ve své knize Dračí chrám přináší devět příběhů, které zaznamenal na své cestě po jihovýchodní Asii, a které spojují nevysvětlitelné okolnosti. Novela Nachové plachty od Alexandra Grina byla u nás proslavena inscenací bratří Formanů na Vltavě. Pátý díl druhého cyklu ságy Dědictví otců Roberta Merleho má název Sláva a úskalí a zachycuje La Rochelle za obléhání r. 1627. Román ze starověké Kréty od Briggitte Riebeové má název Palác modrých delfínů. Jeho hlavním hrdinou je býčí tanečník. Psychologický román o přátelství čtyř hlavních hrdinek Dámy z Grand Avenue napsala Joy Fieldingová. Fantasy trilogie o novém světě od Davida Eddingse má název Althalus.
Obrázková kniha Jak se stát rybářem seznamuje slovem i obrazem začínající rybáře s technikou rybolovu. Barevná publikace Měsíc - co chci vědět shrnuje známé poznatky o Měsíci. S vybranými státy Evropy i světa provází kniha Jarmily a Jana Krůtových Se sluníčkem kolem světa. Sérii příběhů o školačce Mandy, která má rodiče zvěrolékaře, otvírá kniha Koťata v kuchyni a napsala ji Lucy Danielsová.

Pozor - Nová soutěž o sovičku!
Od září do června bude opět probíhat v knihovně soutěž o sovičku pro děti a mládež od 6 do 15 let. Již z názvu je patrno, že soutěž bude podobná té předchozí, jenom pravidla hodnocení budou trochu jiná. Jak tedy bude soutěž probíhat?
Vždy na začátku měsíce budou vyhlášeny otázky pro tři věkové kategorie. Odpovědi každého soutěžícího budou bodovány. Na konci měsíce bude vybrán výherce s nejvíce body a bude odměněn. Ale pozor! Největší výhra bude čekat na vytrvalce - kdo získá za celý školní rok nejvíce bodů (body se budou každý měsíc přičítat) - vyhrává na konci roku velkou sovu. Tedy hurá do soutěže! Otázky budou různé - o našem městě, o knihovně a knihách, ale i o jiných znalostech. Vše se podrobně dozvíte v knihovně na nástěnce se sovičkou.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace