Novinky z knihovny

Renata Chloubová  02.10.2002 10:33
Gratulujeme oběma vítězům zářiového kola soutěže o sovičku Jitce Dynterové a Zdeňku Bubeníkovi, kteří získali malou sovičku.

Naše soutěž ale pokračuje. Vyzvedněte si otázky na měsíc říjen a nazapomeňte je odevzdat do 30. října. Vyhlášení výsledků soutěže o sovičku za měsíc říjen bude ve středu 31. října 2002 v 16 hodin.Výherce za měsíc říjen opět obdrží malou sovičku. Velká sova na hodinách čeká na toho, kdo za celý školní rok - od září do června - získá nejvíce bodů v soutěžích. Mimo pravidelné měsíční soutěže budou též během roku prémiové soutěže, při kterých je možno skládat body navíc. Hned v měsíci říjnu taková prémiová soutěž je. Od 7. do 13. října 2002 probíhá v celé naší republice Týden knihoven. O knihovnách uslyšíte v televizi, rozhlase i na ulici. Kdo z vás navštíví knihovnu v týdnu knihoven a odpoví na prémiovou soutěžní otázku, kterou zde dostane, přičítají se mu body do soutěže navíc.

Od 7. do 13. října 2002 probíhá Týden knihoven. Tato celostátní akce chce připomenout, že knihovny nejsou jenom pouhou půjčovnou knih. Co všechno rychnovská knihovna nabízí?
půjčování beletrie i naučné literatury
půjčování časopisů
půjčování hudebních CD - vážná hudba, folková hudba, rocková hudba
možnost kvalitního poslechu hudebních CD
připojení na Internet
možnost práce na PC
přehrávání výukových CD ROMů pro mládež
půjčování vybraných výukových CD ROMů
půjčování knih formou meziknihovní výpůjční služby

Podmínky půjčování se dozvíte přímo v knihovně nebo na telefonním čísle 483388151, nebo na e-mailové adrese knihovnar@volny.cz. Otevřeno máme: Po 13-18, Út 10-18, St 13-19, Pá 13-18

Výbor z nových knih Děj napůl cestopisného a napůl detektivního románu od Desmonda Bagleye Poslední let se točí okolo trosek havarovaného letadla na Sahaře. Problémy nadporučíka Knappa jsou třetím pokračováním povídkového cyklu Jiřího Muchy. Český film v obrazech 1898-1945 je reprezentativní fotografická publikace, která dokumentuje vznik a vývoj filmu v našich zemích. Procházka po krajích České republiky představuje turistické zajímavosti a památky 14 nových krajů ČR. Básnická sbírka Odlet vlaštovek zahrnuje básně Bohuslava Reynka dva roky před jeho smrtí. Kniha Reflexní terapie od autorky Gillian Soutarové popisuje základní techniky terapie. Praktické zkušenosti z astrologické medicíny zpracovává ve své knize Astro-zdraví Erich Bauer. Psychologický román pro ženy od Nory Robertsové má název Kde končí řeka. Dva romány romantické autorky Barbory Cartlandové se jmenují Ženská srdce a Modrooká čarodějka.
Mládeži jsou určeny encyklopedie Co se děje v noci? a Žáčkova encyklopedie pro žáčky. Jak vyrobit nejrůznější draky se dozvíte v knize Létající draci od Lindy Perinové. Velká škola fotbalu popisuje názorně fotbalové dovednosti, pravidla i techniku hry. Příběhy ze země Digimonů mají názvy Návrat k nekonečné hoře a Dobrodružství na ostrově File. V knize Vzpurní husité se ocitneme v 15. století. Vyprávění o setkání dvou kluků z různých planet má název Haló! Je tu někdo? a napsal je Jostein Gaarder. Verše o zvířatech od Christiana Morgensterna nesou název Ferda Páv a všelijaká zvířata. Hádanka rádžova rubínu od E. Blytonové je v pořadí třetí knihou v sérii Hádanek. Příběhy o kouzlech a kouzelnících jsou shromážděny v knize Čarodějovo doupě. Tajný galaktický spolek dětí bojuje v sci-fi příběhu Galaxie - cesta do Antisvěta. Pro dívky jsou určeny romány Láska je na palici (od H.Ullrichové), Jmenuji se Alice (od Ivony Březinové), Sázka o lásku a Krátké dotyky léta (od L.Stínila) a Moniko, umíš se smát? (od V. Řeháčkové).

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace