Novinky v knihovně

Renata Chloubová  03.11.2002 16:43
Soutěž o sovičku

Výherkyní říjnové soutěže o sovičku se stala Pavlína Kočová. Odměnu získala též Rosette Kadlecová, která jako jediná z mladší kategorie odpověděla na všechny otázky správně. Výsledky říjnové soutěže i získané body všech účastníků soutěže najdete v knihovně na "sovičkové" nástěnce.
Vyhlášení výsledků listopadové soutěže proběhne v knihovně 29.11. odpoledne v 16 hodin.

Nové knihy v knihovně

Upozornění hlavně pro dlouhodobé čtenáře naší knihovny. Od 1. listopadu 2002 se nabízí poměrně rozsáhlý soubor knih (beletrie i populárně naučných knih), který máme v naší knihovně zapůjčen na určitou dobu (předpokládáme, že na jeden rok). Jsou to tituly, které v našem fondu knih nemáme a jsou tedy obohacením pro čtenáře. Knihy z toho souboru jsou umístěny v regále ve vstupní místnosti knihovny a jsou označeny heslem "výměnný fond".

Z nových publikací vybíráme
Bohuslav Reynek - českofrancouzská publikace o životě a díle básníka, překladatele a výtvarníka Bohuslava Reynka. Výtvarný doprovod ke knize tvoří 40 reprodukcí. Milena Blažková zpracovala ve své knize 11 pokladů Čech a Moravy naše památky, které jsou na prestižním Seznamu světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO. Kniha cestopisných esejů o různých evropských městech od historika umění Josefa Kroutvora má název Města a ostrovy. Moderní učebnice angličtiny Step By Step od anglicko-českého týmu autorů vychází ze skutečných situací Angličana působícího v Čechách a je určena hlavně samoukům. Jako doplněk ke knize vychází CD s nahrávkami úvodních textů. (Tato CD se půjčují zdarma s knihou). Kniha Přežij, pilote od Ladislava Sochora má podtitul Letecké nehody v československém (českém) vojenském letectvu a pátrá po příčinách těchto katastrof. O odvážném plánu maršála Montgomeryho s výsadkovými divizemi na ke konci druhé světové válka vypráví kniha D.R.Burgetta Cesta do Arnhemu. Výbor detektivních povídek Raymonda Chandlera nese název Král v žlutém rouše. 10 současných českých autorů napsalo milostnou povídku pro sborník Miluj mě víc. Román A.J.Cronina Velká neznámá se zabývá problémem justičního omylu. Humoristický román z univerzitního prostředí napsaný anglickým profesorem Davidem Lodgeem se jmenuje Svět je malý. Autobiografický je příběh Poslední, kdo se zachránil Richarda Picciotto, velitele 11. útvaru newyorského hasičského sboru, který zasahoval při katastrofě v Manhattanu 11.září 2001. Román Sníh po velikonocích popisuje dramatický příběh rodiny, která žije na malebné usedlosti poblíž Ontarijského jezera. O šamanech a kouzelnících afrických domorodých kmenů vypráví cestovatel Jaroslav Mareš v knize Jezero krokodýlích čarodějů.

Testy z víceletých gymnázií, Testy ze všeobecných znalostí a Přijímací zkoušky na střední školy mají pomoci budoucím studentům v přípravě na přijímací zkoušky. Další ze série příběhů s kouzelnou lupou má název Sídliště v ohrožení. Nové Boříkovy lapálie nestárnoucí čtveřice kamarádů nezklamou čtenáře humorné literatury. Bertův supertajný deník zaznamenává nejtajnější věci kluka Berta z Anglie. Záhadné věci se dějí dvěma klukům Darrenu a Stevovi v příběhu Madame Okta. Pokračování příběhů školáků Jendy a Sísy se jmenuje Sísa Kyselá a ušmudlaný rytíř. Poetický příběh o dětech, které se dostanou do kouzelné země, kde si mohou dělat, co chtějí, napsal francouzský spisovatel A. Maurois a jmenuje se Země tisíce rozmarů. Velká kniha kuchaření s panenkou Barbie s názvem Dobrou chuť přináší mnoho receptů pro malé kuchaře či kuchařky.

Provoz o vánočních svátcích
Vzhledem k častému zpoždění při vydávání Zpravodaje raději už teď informujeme o tom, jak bude mít knihovna otevřeno respektive zavřeno o vánocích.
V tomto roce bude naposledy otevřeno v pátek 20. prosince. V novém roce knihovna poprvé otevře v pátek 3. ledna. Nezapomeňte se včas předzásobit pěknou literaturou pro dlouhé sváteční večery.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace