Vánoční prázdniny a předvánoční novinky z knihovny

Renata Chloubová  02.12.2002 21:30
Knihovna bude v době od 21. prosince 2002 do 2. ledna 2003 uzavřena.

Soutěž o sovičku
Listopadovou sovičku si jako vítěz odnesl Jan Gaisler. Sovičku za kresbu skřítka Biblíka si odnesla Irena Golebiowská. Vybrat ale z tolika krásných skřítků toho nejhezčího bylo i pro porotu velmi náročné. Jak si stojí všichni ostatní soutěžící a různé další podrobnosti o naší soutěži, najdete na sovičkové nástěnce v knihovně.
Na otázku co je to gamebook, odpověděli správně pouze dva ze soutěžících, proto je vysvětlení a správná odpověď též na nástěnce.
Naše soutěž o sovičky pokračuje prosincovými otázkami. Otázky je možné si vyzvednout v knihovně v provozní době. Vyhlášení vítězů prosincového kola se uskuteční již v pátek 20. prosince 2002 od 17 hodin.

Výběr z nových knih

Přírodní i stavitelské pozoruhodnosti z celé planety zachycuje encyklopedická kniha Divy světa. O vlivu měsíce na naše zdraví hovoří ve své knize Měsíc, barometr našeho zdraví Eva Evanová. Příběh mladé dvojice na svatební cestě s názvem Zuzanka a tibetské velehory spojuje cestopisné vyprávění o Indii a Tibetu s autobiografickým vyprávěním. Autorem je novinář Richard Erml. Výběr dosud nepublikovaných próz Václava Renče nese název Malborgův dům. Volné pokračování historického románu Krvavá lázeň od Mika Waltariho se jmenuje Šťastná hvězda a vypráví o islámském světě 16. století. Další historický román je od Patricka Girarda, jmenuje se Hannibal a popisuje slavného válečníka starověkého Středomoří. Historický román z českého prostředí Hodina závrati napsala Nina Bonhardová a vypráví v něm o posledním Rožmberkovi Petru Vokovi. Vánoční příběh z detektivní zápletkou od M. H. Clarkové je nazván Kdo se dívá, když spíš. Román Plastický chirurg od autora Alaina Thiéryho přináší příběh mladého ambiciózního medika Pierra, který má problémy se svým původem. Náhrdelník od Bulgariho od Fay Weldonové je románem o milostném trojúhelníku a přepychovém náhrdelníku. V románě Tango od autorské dvojice Casati Modignani se spojuje příběh staré nuzné ženy Matilde a půvabné majitelky starožitnictví. Básnická sbírka Troucheň od Romana Szpuka zaujme i tím, že je doprovázena kresbami výtvarnice Blanky Brožové - Kadlecové, rodačky z Rychnova u Jabl. nad Nisou. Výbor z díla Josefa Kainara Bledej gentleman soustřeďuje překlady jazzových šlágrů i vlastní písňové texty z celého období života.
Mládeži je určena další část knihy pokusů, tentokrát jsou to Zábavné pokusy v přírodě. Boj o přežití je název knihy o pravěkých zvířatech, kteří žili po vyhynutí dinosaurů. Návody na pozorování nejrůznějších věcí pod mikroskopem přináší kniha Tajemný svět pod mikroskopem. Vánoční kniha je plná návodů na výrobu vánoční dekorace, hraček, adventního kalendáře, vánočních přání apod. Humorný pohádkový příběh z Paříže se jmenuje Čarodějnice z Latinské čtvrti. O podivných věcech, které se dějí ve 3. B. vypráví kniha Ivony Březinové Začarovaná třída. Dobrodružný komiksový příběh o prapodivných bytostech má název Světla Amalu.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace