Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  05.02.2003 18:28

Povídková kniha Ivana Krause Snídaně v poledne popisuje s humorem putování divadelní společnosti téměř po celém světě. Autor v ní vzpomíná na léta po emigraci z Československa. Další humorná vyprávění tentokrát o cestování do Maroka popisuje kniha Zdeňka Šmída Bubny Berberů aneb Proč bychom se nesušili. Kniha českého autora Josefa Klímy je ze současného českého prostředí, jmenuje se Loď s otroky a zobrazuje životní příběh pracovníka komerční televize. Neobvyklý příběh mladého amerického spisovatele a rozmarné krásky na pozadí druhé světové války ztvárnil slavný spisovatel Anton Myrer v románu Divoké pobřeží. Třetí svazek románů o Kartágu s názvem Hasdrubal od Patricka Girarda sleduje osudy vojenského hrdiny Středozemí. Obraz Španělska 14. století zachycuje životopisný román historika S. Obermeiera Don Juan. Čtyři romantické historické příběhy současných amerických autorek sdružuje kniha Výchova lady Lucindy. Vtipně napsaný detektivní román autora Carla Hiaasena má název Hebká kůže. Souhrnná a aktualizovaná encyklopedie Zeměpis světa přináší přehled všech nezávislých států světa i závislých území.
Průvodce magickým světem Harryho Pottera je podtitul knihy Škola čarodějů A.Z. Kronzeka, učitele historie magie a čarování. Kniha seznámí čtenáře s historií mytologie, ze které čerpala autorka knihy Harryho Pottera. Kniha s názvem Hasiči přináší pohled do historie hasičské techniky. O životě starověké egyptské královny vypráví humorným způsobem brožura Kleopatra a její kobra. Z edice Děsivé dějiny přichází kniha o středověku nazvaná Temní rytíři a ošumělé hrady. Příručka pro milovníky tajemství kuchyně a vaření Dnes vařím já přináší mnoho praktických rad. Mluvící kocour, starý děda a záhadný skřítek jsou hrdinové humorné knížky Kocour Fiškus a vánoční skřítek švédského autora Svena Nordquista. Velká kniha povídání a básniček o nejrůznějších zvířatech má název Veselé povídání o zvířátkách. Nová kniha současného norského spisovatele Josteina Gaardera se jmenuje Kouzelný kalendář aneb podivuhodné putování do Betléma. Tento fantasy příběh vysvětluje mnohé vánoční události. Nová kniha ze série Agáta a doktor Lupa se jmenuje Chyťte zloděje a opravdu v ní čtenáři s kouzelnou lupou mohou hledat lupiče.

Vyhlášení soutěže o únorovou sovičku proběhne v pátek 28.2. Vítězem prosincové sovičky se stal Petr Kodeš, lednovou si odnesla Daniela Kučová.

SUK 2002

Mladí přátelé knihy a čtenářství,
vítáme vás u dalšího ročníku ankety o nejlepší knihu roku SUK 2002. Kdo chce svým hlasem přispět k vyhlášení nejkrásnější knihy roku 2002, může tak učinit v naší knihovně vyplněním anketního lístku. Kdo se zúčastní této ankety může se též v knihovně přihlásit na slavnostní vyhlášení cen, které proběhne v Praze v Památníku národního písemnictví. Veškeré podrobnosti ohledně ankety i cesty do Prahy se dozvíte v knihovně v půjčovních hodinách nebo na telefonu 483 388 151.

Noc s Andersenem neboli kouzelná noc v knihovně

Co se všechno děje v noci v knihovně vyzkoumají ti, kteří se zúčastní tohoto plánovaného spaní v knihovně. Proč noc s Andersenem? Hans Christian Andersen byl jedním z prvních a velkých spisovatelů pro děti. Na datum jeho narození (2. 4.) se slaví po celém světě Mezinárodní den dětské knihy. Knihovny v české republice slaví tento svátek pro děti i knihy soutěžemi a předčítáním v knihovně. Díky společné konferenci Andersen jsou všechny zúčastněné knihovny ve spojení po Internetu. Noc se stanoví poblíž svátku knihy, ale tak, aby děti nemusely ráno vstávat do školy. Letos je to tedy z pátku 28. března na sobotu 29. března. Zveme zájemce, aby se přihlásili u knihovnice, kde se také dozví všechny podrobnosti.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace