Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  31.03.2003 19:05
Novinky v knihovně, dubnové změny v otvírací době, foto z noci s Andersenem

Výběr z nových knih

Noc s AndersenemVolné pokračování knihy Želary od Květy Legátové nese název Jozova Hanule. V centru vyprávění o želarských obyvatelích je tentokrát osud mladé lékařky, která se v zapadlé horské vesnici ukrývá před nacistickým pronásledováním. Historický román Satanovi koně aneb zločin na Bukovské tvrzi od Zdenka Pošívala se odehrává v Čechách na sklonku 17. století. O české současnosti vypráví román Magdy Váňové Tereza a Ireny Brandejsové Já žiju dál. Posvátná stezka od Michaela Blakeho je pokračováním knihy Tanec s vlky. Výpravná obrazová publikace Tajemství západu zkoumá náboženské kořeny, symboly i dosud neobjasněné jevy západní civilizace. Kniha Trénik paměti od Sylvie Lairové umožňuje různými metodami čtenáři zdokonalit schopnosti své paměti. Jak zvládnout situace ohrožující život v nejrůznějších podmínkách popisuje Clive Johnson ve své knize Jak přežít. Geografická encyklopedie o zemích všech kontinentů Johna Farndona má název O lidech a zemích. Přináší mimo jiné i zajímavosti o oblékání, stravování, náboženství, politice, hospodářství a zdravotní péči. Velká encyklopedie Fantasy mapuje vývoj žánru fantasy ve čtyřech oddílech - filmy, autoři, postavy a hry fantasy.
Velikonoční vajíčka je název příručky na výrobu ozdobných velikonočních vajíček originálními technikami. Humorná kniha o dějinách chemie z řady Děsivé dějiny se jmenuje Chemický chaos. Další kniha z oblíbené série Agáta a doktor Lupa s kouzelnou lupou řeší záhadu dvojčat a též se jmenuje Dvojčata. První a druhá část sci-fi příběhu Sedmá věž od Gartha Nixe vypráví o chlapci Talovi, který se ocitá v neznámém světě válečníků. Humorné příběhy desetileté Teacy, která žije v dětském domově, najdeme v knize J. Wilsonové Vadí nevadí. Dva romány pro dívky s prázdninovou tématikou napsal autor Luděk Stínil a jmenují se Dotkla se nás láska a Lásce na dosah.

Soutěž o sovičku

Během měsíce dubna probíhá již předposlední kolo soutěže o sovičku. Květnové kolo bude závěrečné a po něm se rozhodne, kdo si z knihovny odnese velkou sovu. Otázky jsou k vyzvednutí v knihovně. Vyhlášení výsledků dubnového kola proběhne ve středu 30. dubna v 16 hodin odpoledne.

Akce SUK 2002

Do Prahy na slavnostní vyhlášení výsledků čtenářské akce SUK 2002 nás pojedou reprezentovat tyto vylosované čtenářky: Lucie Balogová, Veronika Knotková, Kateřina Urbanová a Lucie Zappeová.

Pozor na otevírací dobu v knihovně během dubna!
Knihovna bude uzavřena v tyto dny:

  • středa 2. dubna 2003
  • pátek 18. dubna 2003
  • pátek 25. dubna 2003
  • pondělí velikonoční 21. dubna je knihovna též uzavřena (státní svátek)

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace