Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  04.08.2003 15:05

Iva Hercíková přidala ke své známé knize pokračování s názvem Pět holek na krku po třiceti letech. Děj příběhu se odehrává 48 hodin, ale zachycuje události posledních 30 let. Nová kniha Julie Garwoodové Slitování je tentokrát ze současnosti a popisuje dramatický střet prokurátora se čtveřicí zločinců ze světa vysokých financí. Autobiografický román somálské dívky, která ve dvanácti letech uprchla přes poušť před nechtěnou svatbou napsala autorka Waris Dirie, která zastává nyní úřad vyslankyně OSN pro práva žen v Africe a svou knihu nazvala Svítání v poušti. O tajemném osudu sošek Tří sudiček, po kterém pátrají tři sourozenci napsala Nora Robertsová ve své knize Tři osudy. Historický román z Anglie 5. století vychází z legendy o králi Artušovi, autorka Rosalind Milesová vypráví příběh z pohledu Guenever, pozdější chotě krále Artuše a nazvala jej Královna Letní země. O kamarádství dvou sedmnáctiletých kluků a zvláštní podmanivé moci auta Christiny vypráví nová kniha Stephena Kinga nazvaná Christina.

Domácí hudební lékárnička je příručka, která přibližuje některé taje klasických hudebních děl. Autor knihy Christoph Rueger vychází z předpokladu, že hudba je lékem na duši.

V knize Laury Bullerové Indiáni najdeme rozdělení původního obyvatelstva Ameriky podle jednotlivých oblastí a kmenů. Kniha je doplněna mnoha názornými ilustracemi a starými fotografiemi. Praktický průvodce s názvem Lidské tělo vysvětluje jednotlivé pochody v těle a popisuje funkce smyslů, předkládá i návody na jednoduché pokusy. Zvláštní a napínavý příběh prožívá hrdina knihy Počítačoví špióni patnáctiletý Harry, když se za zvláštních okolností stává majitelem podezřelého notebooku. Knihu napsal Ronald Hahn. Dívka Molly se zmocní knihy umění hypnotismu. Jak se tím její život náhle změní se dočtete v knize Georgie Byngové Úžasná kniha Molly Moonové o hypnotismu.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace