Městská knihovna informuje

Renata Chloubová  01.09.2003 21:33

Výběr z nových knih

Možná, že mimořádné prázdninové zážitky jsou správnou půdou pro přečtení nějaké poezie. Nabízí se antologie české poezie 1945-2000 s názvem Pegasovo poučení, průřez celoživotní básnickou tvorbou sochaře Mojmíra Preclíka Hrajku z švestkového hájku a básnická sbírka Ondřeje Fibicha Balada holandská, ke které je připojeno i CD se zhudebněnými básněmi v podání skupiny Fénix.

Ojedinělá publikace, která podrobně mapuje geomorfologickou situaci 16 tisícimetrových pohoří ČR, popisuje detailně všechny naše tisícimetrové vrcholy. Kniha se jmenuje Tisícovky Čech, Moravy a Slezska a jejími autory jsou T. Formánek a M. Holub. Rozhovory Karla Hvížďaly s pražským rabínem Karolem Sidonem o politice, kultuře, náboženství, ale i humoru najdeme v knize Červená kráva. O katastrofě ponorky ruského válečného loďstva píše P. Truscott v knize Kursk.

Dlouho očekávaná kniha Josefa Nesvadby vychází pod názvem Peklo Beneš. Patří do žánru politické sci-fi. O životě v Mongolsku vypráví generační román Paměť mojí babičce. Je od české autorky Petry Hůlové. O rodičích a dětech je kniha rozhovorů stárnoucího muže a jeho otce psaná neformálním jazykem, jejím autorem je Emil Hakl. Kniha Stařec, který četl milostné romány od L. Sepúlvedy zavádí do zapadlé vesničky amazonské oblasti Ekvádoru, do divoké džungle. Osudový příběh dvou mužů z doby Rakousko-Uherska vypráví ve své knize Svíce dohořívají maďarský spisovatel Sándor Márai . Aleš Novotný předkládá svůj historický román o Přemyslovcích Hvězda kruhu knížat.

Povídání o tábornictví a pobývání v přírodě je shromážděno ve velké knize Příběhy z tábora. Slavný Tolkienův příběh o Hobitovi vychází tentokrát ve zkrácené a komiksové úpravě. Strašidelná dobrodružství kluka Lewise v prastarém domě vypráví kniha Záhadné hodiny a napsal ji John Bellairs. O neuvěřitelně nadaném lachtaním samečkovi Gastonovi vypráví jeho chovatelka Michaela Voldřichová v knížce Kam plaveš, Gastone?

Nová soutěž o sovičku začíná

Od 1. září začínáme novou soutěž o sovičku. Zveme všechny čtenáře i nečtenáře do našeho soutěžení. Všechny podrobnosti a podmínky soutěže se dozvíte v knihovně na velké "sovičkové" nástěnce. Výhodu budou mít opět ti soutěžící, kteří se zúčastní všech úkolů a kvízů. Každý měsíc budou odměněni malou sovou nejlepší soutěžící a na konci roku si velikou sovu z hodin odnese ten, kdo získá nejvíce bodů. Úkoly vyzvedávejte od 1. září v knihovně. Vyhlášení a odměnění zářijového vítěze bude v úterý 30. září v 16 hodin v knihovně.

Adresa:

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou

náměstí Míru 720

468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

https://knihovna.rychnovjbc.cz/

telefon: +420 720 402 284

Otevírací doba

Pondělí  
Úterý  
Středa  
Čtvrtek zavřeno
Pátek  

 

KATALOG zde https://lck.tritius.cz/library/rujnn/

 

 

Změny provozní doby

Městská knihovna Rychnov u Jablonce nad Nisou © 2018 Všechna práva vyhrazena 
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace